Côte de Boeuf

Côte de boeuf is een prachtig runderribstuk met bot. Tijdens het grillen verliest het vlees vocht. Daarom moeten we ervoor zorgen dat het ribstuk niet uitdroogt of doorslaat.

Werkwijze

Let op: Vlees mag nooit direct uit de koelkast op de barbecue. Laat het altijd 30 minuten tot 60 minuten afgedekt op kamertemperatuur komen. Zo blijft het vlees mals.

  • Stook de barbecue goed heet op. Dat kan gerust circa 250 graden zijn. Zorg er daarbij voor dat je de kolen aan een kant van de barbecue houdt.
  • Gril het vlees op het rooster boven de kolen aan beide zijden goudbruin.
  • Laat vervolgens de temperatuur van de barbecue flink zakken tot circa 160 graden en leg het vlees op het rooster zonder kolen eronder.
  • Bij een kerntempertuur van 50 tot 55 graden is de Côte de Boeuf klaar. Neem deze van de barbecue en laat het vlees nog even losjes ingepakt in aluminiumfolie rusten. Op die manier blijft het vlees heerlijk sappig.
Côte de Boeuf